Presentació dels pressuposts del Consell de Mallorca per a 2013 (15/02/2013)


La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, acompanyada per la consellera d’Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha presentat avui el projecte de pressupost de la institució insular per enguany, que pujarà a 306,5 milions d’euros, un 11,25 per cent inferior al de 2012. “Uns pressuposts ajustats a la realitat actual. No són els pressuposts que ens hagués agradat fer; són els que havíem de fer”, ha assenyalat Salom.
La prioritat absoluta per a la institució insular és l’àrea social, per donar suport a les persones que més ho necessiten en aquests moments.  De fet, el 40 per cent d’aquest pressupost anirà destinat als serveis pels més desfavorits que presta el Consell. “Són uns pressuposts tremendament socials, que converteixen al Consell en la locomotora que tira de les prestacions socials i que manté l’incentiu de l’activitat econòmica”, ha subratllat Salom.
Més de 100.000 persones es beneficien de les ajudes i programes del Consell en matèria social. L’IMAS comptarà enguany amb 130,8 milions d’euros, 3,6 milions més que el 2012. 
Per la Renda Mínima d’Inserció s’han destinat 6,5 milions, 2,8 milions més que l’any passat. En total, puja un 75 per cent. I pel Pla de Presentacions Bàsiques, l’aportació és de 7,7 milions, un 75 per cent més que a 2012. Salom ha recordat que fa dos mesos l’oposició va presentar una moció en que demanava a la institució que destinàs 4,9 milions a renda mínima i 5,5 a prestacions bàsiques.
La presidenta del Consell ha volgut destacar que “de cada 10 euros del pressupost 4 van per les persones més desfavorides, mentre que l’esquerra destinà al seu darrer pressupost 2,5 euros”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: